top of page

Botox en fillers: wat is het verschil?

Over Botox en Fillers bestaan flink wat vooroordelen en misverstanden. Ook zit er een duidelijk verschil tussen deze twee vormen van injecties. Izmir Medical Esthetic Travel vertelt je graag wat het effect is van deze behandeling.



Twee soorten injectibles

Botox en fillers zijn allebei vormen van ‘injectibles’. Dit betekent dat bij beide vormen een bepaalde substantie wordt geïnjecteerd. Beide vormen worden weleens door elkaar heen gebruikt, maar toch verschillen ze veel van elkaar. De werking, geschiktheid en duur is van beide vormen erg anders. Daarom is het goed om eens stil te staan bij de verschillen. Wanneer gebruik je Botox en wanneer fillers?



Botox: voor gezichtsspanning

Ten eerste Botox. Wist je dat dit eigenlijk geen type injectible is, maar een merknaam? Botox is een middel waarmee spierspanning wordt verminderd. Het bewegen van de vele spiertjes in je gezicht, gecombineerd met de huidplooien die hierdoor ontstaan, zorgen namelijk voor rimpels. Botox zorgt ervoor dat je deze bewegingen niet meer maakt. Hierdoor vermindert ook de rimpelvorming in je gezicht. Daarbij komt dat Botox een herstellend effect heeft: eventuele bestaande rimpels worden minder zichtbaar of kunnen zelfs helemaal verdwijnen.


Fillers: voor volumeverlies

Wat is dan die andere vorm – fillers? Deze hebben een heel andere werking. Fillers zorgen voor opvulling van het gezicht. Dit betekent dat huid eigenlijk van binnenuit gevuld wordt, zodat de huid eigenlijk ‘strak’ getrokken wordt en rimpels minder zichtbaar worden. Fillers stimuleren daarbij ook de huid om meer collageen aan te maken. Zo werken fillers eigenlijk dubbel. Enerzijds vullen zij de huid op voor minder rimpelvorming, anderzijds zorgen ze ervoor dat de bestaande rimpels minder zichtbaar worden.


Wanneer Botox, wanneer fillers?

Beide vormen kunnen geschikt zijn om je een strakker, jonger uitziend gelaat te geven. Of je hiervoor het beste Botox of fillers kunt gebruiken, verschilt per klacht. Botox is voornamelijk geschikt voor rimpels die ontstaan uit het gebruik van gezichtsspieren. Denk aan fronslijntjes of rimpels bij de ogen en mond door lachen. Fillers zijn meer geschikt voor rimpels die ontstaan zijn door volumeverlies. Daarbij kan Botox ook een uitkomst zijn bij enkele medische problemen, zoals migraine of tandenknarsen. Fillers zijn voornamelijk cosmetisch.


Botox en fillers bij Izmir Medical Esthetic Travel

Botox en fillers bij Izmir Medical Esthetic Travel

Izmir-MET biedt zowel Botox als fillers aan. Een behandeling van Izmir Medical Esthetic Travel wordt uitgevoerd tijdens een volledig verzorgde medische reis. Je gaat hiervoor naar Izmir in Turkije waar je persoonlijk wordt ontvangen en begeleid. Hierdoor wordt het nemen van een cosmetische behandeling zoals een Botox- of fillerbehandeling een ontspannende ervaring.

Wil je zelf ervaren wat Botox of fillers voor je kan betekenen? Of wil je meer informatie over deze behandeling? Neem dan contact op met Mehtab!



26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page